Sudski tumač za češki jezik

Svaki prevod je novi proizvod, novi autorski rad, tako da nije svaki prevod isti. Zato se i cene razlikuju od slučaja do slučaja. Ukoliko želite da saznate cenu Vama potrebnog prevoda pošaljite nam upit.

 

Češka zastava

 

Češki jezik spada u grupu zapadnoslovenskih jezika. Istorijski razvoj češkog jezika ima četiri doba. Prvo razdoblje se naziva pračeško, zatim dolazi staročeško, srednječeško i na posletku novočeško razdoblje koje započinje sa XIX vekom. Karakteristika današnjeg češkog je razlika u govornom i pisanom jeziku poluslužbene i neslužbene komunikacije naroda. Kao svaki slovenski jezik, tako je I češki nastao sa širenjem pismenosti i misijom braće Ćirila i Metodija, ali je kasniji uticaj na pismo Čeha imala reforma hrvatske latinice koju je sproveo Ljudevit Gaj. Takođe, u Češkoj je prihvćena rimokatolička religija.

Kao država, Češka je prvobitno nastala 894.godine, a procvat književnosti vezan je za XIII vek, kada je Prag bio središte srednjo-evropske kulture. U to vreme, češki jezik postaje službeni, sa latinskim i nemačkim jezikom. Prvi rečnik češkog jezika izdat je od 1834-1839.godine u pet tomova. Kroz različita istorijsko-politička dešavanja, menjale su se i prilike za razvoj jezika, a nakon poraza Austro-Ugarske u I svetskom ratu stvorena je država Čehoslovačka, sa zajednički usvojenim čehoslovačkim jezikom. Na kraju, 1993.godine Češka i Slovačka su se sporazumno razdvojile na dve republike, čime su takođe stvorena dva odvojena jezika.

U svom timu imamo stalno zaposlene sudske tumače za češki jezik, koji su u svakom momentu spremni da odgovore na vašu potrebu za prevodom i overom određenog dokumeta za koji je potreban pečat sudskog tumača za češki jezik.

Naši sudski tumači za češki jezik Vam stoje na usluzi u kada je potreban:

 

  • prevod sudskog tumača za češki jezik
  • izlazak na teren u slučajevima kada je potrebno prisustvo sudskog tumača za češki jezik, kao i sve ostale oblike usmenog prevođenja.
  • overa već prevedenog teksta
  • lektura i korektura teksta koji je na češkom jeziku


zatim:

  • prevod sa češkog na srpski jezik
  • prevod sa srpskog na češki jezik
  • prevod sa češkog na druge strane jezike
  • prevod sa stranih jezika na češki jezik