Sudski tumač za kineski jezik

Svaki prevod je novi proizvod, novi autorski rad, tako da nije svaki prevod isti. Zato se i cene razlikuju od slučaja do slučaja. Ukoliko želite da saznate cenu Vama potrebnog prevoda pošaljite nam upit.

 

kineska slova

 

Kineski jezik ima korene još od pre 6.000 godina i s’toga on predstavlja najstariji živi jezik, a Kinezi su takođe kao nacija najstariji na svetu, pa kineski jezik ima i najviše govornika. Međutim, ne zna se tačno kako i kada su nastali njihov jezik i pismo, a o tome postoje različite legende. Smatra se da je car Ćin Šihuang uveo standardizaciju jezika I pisma, koje se od svog nastanka nije mnogo menjalo, ali se promenila metoda i stil pisanja.

Od početnog pisanja na kostima do današnjeg pisanja crnim tušem i kistom po papiru, kineski jezik je imao nekoliko etapa razvoja, kroz koje se povećavao broj karaktera. Iako postoji oko 80.000 znakova, znanje oko 3.000 karaktera dovoljno je da bi se kineski jezik razumeo. Govorni kineski jezik je pretrpeo veći uticaj i u različitim područjima govori se različitim lokalnim dijalektima. 1955.godine se desila reforma jezika kojom je pojednostavljeno kinesko pismo i kroz uveđenje obaveznog osnovnog obrazovanja proširila se upotreba I znanje mandarinskog kineskog jezika.

U svom timu imamo honorarno zaposlene sudske tumače za kineski jezik, koji su u svakom momentu spremni da odgovore na vašu potrebu za prevodom i overom određenog dokumeta za koji je potreban pečat sudskog tumača za kineski jezik.

Naši sudski tumači za kineski jezik Vam stoje na usluzi u kada je potreban:

 

 

  • prevod sudskog tumača za kineski jezik
  • izlazak na teren u slučajevima kada je potrebno prisustvo sudskog tumača za kineski jezik, kao i sve ostale oblike usmenog prevođenja
  • overa već prevedenog teksta
  • lektura i korektura teksta koji je na kineskom jeziku


zatim:

  • prevod sa kineskog na srpski jezik
  • prevod sa srpskog na kineski jezik
  • prevod sa kineskog na druge strane jezike
  • prevod sa stranih jezika na kineski jezik