Društveno odgovorno poslovanje

Svaki prevod je novi proizvod, novi autorski rad, tako da nije svaki prevod isti. Zato se i cene razlikuju od slučaja do slučaja. Ukoliko želite da saznate cenu Vama potrebnog prevoda pošaljite nam upit.

Društveno odgovorno poslovanje je relativno nov koncept, nastao iz potrebe da se umanje negativni aspekti postojeće poslovne prakse koji utiču na naš svakodnevni život. Ovaj koncept se odnosi na zaštitu ljudskih prava, korporativno upravljanje, zaštitu životne sredine i zaštitu i promovisanje prava radnika. To je dobrovoljna primena etičkih principa u poslovnoj praksi, koja ima direktan pozitivan uticaj na uslove rada, zaposlene, lokalnu zajednicu i životnu sredinu.


Kompanija ABC prevodi je svesna značaja društvene odgovornosti. Trudimo se da našim akcijama kroz svakodnevno poslovanje unapredimo naše odnose sa svim stejkholderima, uključujući zaposlene, klijente, vlasnike, dobavljače i celokupno okruženje, i da se naša saradnja obavlja na obostrano zadovoljstvo.


Principi koje poštujemo prilikom poslovanja su sledeći: odgovornost, transparentnost, etičko ponašanje i komunikacija i umrežavanje sa svim akterima u preduzeću i društvu na koje preduzeće ima direktan ili indirektan uticaj.

 

  • Odgovornost podrazumeva da je preduzeće spremno da preduzme odgovornost za različite vrste uticaja koje ima na sredinu u kojoj posluje.
  • Transparentnost znači da preduzeće svoje odluke i aktivnosti koje su povezane sa relevantnim društvenim, ekonomskim i ekološkim uticajima poslovanja treba da učini javnim. Ukoliko su ovi uticaji značajni, preduzeće treba da obavesti svoje zaposlene, klijente, partnere i druge važne članove poslovne mreže.
  • Etičko ponašanje znači da preduzeće svoje odluke treba da donese iskreno, pošteno i pouzdano, bez pristanka na nelegalne pogodnosti i konflikt interesa. Etičko ponašanje je pod uticajem ličnih vrednosti i osećaja odgovornosti vlasnika/menadžera preduzeća, a podrazumeva njihovu spremnost da se svi zaposleni, klijenti i drugi partneri tretiraju po principu jednakosti i dostojanstva.
  • Komunikacija i umrežavanje preduzeća sa svojim interesnim grupama i pojedincima podrazumeva ulaganje u stabilnost poslovanja i sprečavanje mogućih sukoba. 

 

Društvena odgovornost u odnosu na uslugu

 

U prilog kvalitetu proizvoda i ozbiljnosti našeg poslovanja svedoče sertifikati koje posedujemo:

 

  • ISO sertifikati – kompanija ABC prevodi je u aprilu 2017. godine sertifikovana u skladu sa zahtevima standarda ISO 9001:2015 i ISO 17100:2015. Ovim smo potrvrdili spremnost da usluge pružamo dosledno uz posvećenost kvalitetu.
  • Sertifikat Excellent SME Serbia – koji na bazi bonitetnog izveštaja priznate bonitetne kuće COFACE dodeljuje Privredna komora Srbije, predstavlja potvrdu dobrog boniteta preduzeća, kredibiliteta i veće bezbednosti poslovanja.
  • Sertifikat Firma od poverenja – dodeljen od strane Centra za istraživanje mišljenja klijenata. Ovaj sertifikat se dodeljuje preduzetnicima koje odlikuje besprekorna internet reputacija među klijentima i poslovnim saradnicima. 

 

Pružanje kvalitetnih usluga klijentima


Osim pružanja kvalitetnih usluga, prilikom saradnje s klijentima jako je bitno i njihovo zadovoljstvo i ispunjenje njihovih očekivanja. Trudimo se da postignemo da svaki kontakt klijenata s preduzećem bude profesionalan, a istovremeno i prijatan, da obezbedimo lepo iskustvo za obe strane. Sva pitanja, pohvale, žalbe, informacije o uslugama naši klijenti nam mogu proslediti putem imejla, pozivom na neki od brojeva telefona ili dolaskom lično u naše filijale. Sve kontakt informacije su jasno vidljive na našem sajtu i do njih možete doći klikom na link.

 

Društvena odgovornost prema zaposlenima


Prepoznajemo važnost zaposlenih kao ključnog resursa naše kompanije. Obezbeđujemo im bezbedno i sigurno radno okruženje, koje je dizajnirano prema njihovim potrebama i koje odlikuje timski rad i podrška ostalih zaposlenih. Pružamo im okruženje u kom je moguće da prikažu svoj potencijal i da doprinesu uspehu poslovanja, bez obzira na rodni identitet, bračni status, etničko poreklo, nacionalnost, veroispovest, invaliditet, seksualnu orijentaciju ili starost.

 

Društvena odgovornost prema zajednici


S obzirom na to da smo i sami deo zajednice, smatramo da je jako važan i način na koji se odnosimo prema njoj. Odnos prema zajednici ne podrazumeva samo dati joj novac, već i pokloniti joj svoje vreme i učestvovati u aktivnostima okruženja.