Prevodilac sa makedonskog na srpski i sa srpskog na makedonski jezik

Svaki prevod je novi proizvod, novi autorski rad, tako da nije svaki prevod isti. Zato se i cene razlikuju od slučaja do slučaja. Ukoliko želite da saznate cenu Vama potrebnog prevoda pošaljite nam upit.

 

Makedonska zastava

 

Imate dokumentaciju koju je potrebno prevesti i tražite najbolji odnos cene i kvaliteta?
Pozovite nas ili pošaljite mejl - tu smo za sve Vaše nedoumice.
Konsultacije su kod nas besplatne, kao i procena broja strana.

 

U svom timu imamo honorarno zaposlene prevodioce za makedonski jezik- prevodilac makedonsko srpski i prevodilac srpsko makedonski, tako da uvek možemo brzo odgovoriti na vaš zahtev za hitnim prevodima.
 

Koje sve usluge pismenog prevođenja- sa srpskog na makedonski i sa makedonskog na srpski možete dobiti u ABC prevodilačkoj agenciji?

 

Naši prevodioci za makedonski jezik vam stoje na usluzi za:

 

  • prevod sa makedonskog na srpski jezik
  • prevod sa srpskog na makedonski jezik
  • prevod sa makedonskog na druge strane jezike
  • prevod sa stranih jezika na makedonski jezik


Možete nam se obratiti ukoliko vam je potrebna neka od sledećih usluga:

 

 

  • prevod sudskog tumača za makedonski jezik
  • overa već prevedenog teksta
  • lektura i korektura teksta koji je na makedonskom jeziku
  • izlazak na teren u slučajevima kada je potrebno prisustvo sudskog prevodioca za makedonski jezik, kao i svi ostali oblici usmenog prevođenja

 

 

Makedonski jezik pripada istočnoj jezičkoj zajednici koja je deo južnoslovenske grupe u okviru indoevropske porodice jezika. Službeni je jezik Makedonije od 1945. godine, a priznat je kao jezik manjinskih naroda u Albaniji, Rumuniji i Srbiji. Govori se i u Grčkoj, Bugarskoj, Crnoj Gori i drugim zemljama Evrope, a ima ga i u Australiji, Turskoj, Americi i Kanadi. Makedonski jezik piše se ćirilicom, pismo čini 31 slovo. Njime govori oko 2,5 miliona ljudi.

 

Među balkanskim jezicima možemo da primetimo visok stepen sličnosti i uzajamne razumljivosti, naročito između makedonskog i bugarskog jezika. U literaturi još uvek vlada neslaganje lingvista oko statusa makedonskog jezika: da li je zaseban jezik ili tek bugarski dijalekat. Ovo pitanje verovatno nikada neće biti rešeno jer ovi jezici zajedno sa srpskim čine dijalekatski kontinuum.