Prevodilac sa poljskog na srpski i sa srpskog na poljski jezik

Svaki prevod je novi proizvod, novi autorski rad, tako da nije svaki prevod isti. Zato se i cene razlikuju od slučaja do slučaja. Ukoliko želite da saznate cenu Vama potrebnog prevoda pošaljite nam upit.

 

Zastva poljske

 

 

Potreban Vam je kvalitetan prevod po razumnoj ceni? Na pravom ste mestu!


Pozovite nas ili pošaljite mejl - konusltacije su besplatne.

 

 

U svom timu imamo honorarno zaposlene prevodioce za poljski jezik, tako da uvek možemo brzo odgovoriti na vaš zahtev za hitnim prevodima.

Naši prevodioci za poljski jezik vam stoje na usluzi za:

 

  • prevod sa poljskog na srpski jezik
  • prevod sa srpskog na poljski jezik
  • prevod sa poljskog na druge strane jezike
  • prevod sa stranih jezika na poljski jezik;


Možete nam se obratiti ukoliko vam je potrebna neka od sledećih prevodilačkih usluga:

 

 

  • prevod sudskog tumača za poljski jezik
  • overa već prevedenog teksta
  • lektura i korektura teksta koji je na poljskom jeziku
  • izlazak na teren u slučajevima kada je potrebno prisustvo sudskog prevodioca za poljski jezik, kao i svi ostali oblici usmenog prevođenja.

 

Poljski jezik pripada zapadnoslovenskoj grupi slovenskih jezika u okviru indoevropske porodice jezika. Poljski je službeni jezik Republike Poljske i jedan je od zvaničnih jezika Evropske unije, a priznat je i kao jezik manjinskih naroda u Slovačkoj, Češkoj, Rumuniji i Ukrajini. Zajednice poljskih govornika postoje i u Argentini, Australiji, Nemačkoj, Belorusiji, Litvaniji, Americi, Rusiji, Velikoj Britaniji i u mnogim drugim zemljama.

 

Ukupno oko 50 miliona ljudi govori poljski jezik. Po broju govornika u svetu nalazi se na 22. mestu. Među slovenskim jezicima nalazi se na drugom mestu po broju govornika i rasprostranjenosti, odmah iza ruskog. Poljski jezik se piše latinicom.

 

Sa formiranjem poljske države u 10. veku počeo je da se javlja i poljski jezik. Za njegov razvoj izuzetno važnu ulogu imalo je i hrišćanstvo, preko koga Poljska usvaja latinski alfabet. Usled jakog političkog, kulturnog i vojnog uticaja Poljsko-litvanske unije u periodu od 16. do 18. veka, poljski jezik je u centralnoj Evropi i pojedinim delovima istočne Evrope bio lingva franka.