Sudski tumač za norveški jezik

Svaki prevod je novi proizvod, novi autorski rad, tako da nije svaki prevod isti. Zato se i cene razlikuju od slučaja do slučaja. Ukoliko želite da saznate cenu Vama potrebnog prevoda pošaljite nam upit.

 

Norveška zastava

 

Norveški jezik je deo severnogermanske grupe skandinavskih jezika, a potiče još iz prve hiljade godina nove ere kada su Germani govorili protogermanskim jezikom, iz kojeg su se kasnije podelile tri grupe – zapadno, istočno i severnogermanski jezici, kome pripada norveški jezik. Norveški se na dve podgrupe – zapadnonorveški, iz kojih su se izdvojili kao zasebni norveški, islandski i farski jezik, i istočnonorveški, od kojih nastaje švedski i danski jezik.

U istoriji razvoja, norveški jezik prošao je različite faze. Prva faza počinje dolaskom hrišćanstva u X veku, a jezik u to vreme se označava kao staronorveški. Zatim, od XIII veka poznat je srednjenorveški, da bi unijom Danske i Norveške i reformacijom jezika – danski postao pisani oblik norveškog jezika. Tek od XV veka izdvajaju se kao zasebni jezici, ali su na razvoj norveškog znatno uticali nemački i danski, a kasnije i švedski jezik. Sve se na kraju svelo na pojavu posebno književnog i novonorveškog jezika, koji su imali neuspeli pokušaj ujedinjenja u zajednički norveški jezik u XX veku.

U svom timu imamo honorarno zaposlene sudske tumače za norveški jezik, koji su u svakom momentu spremni da odgovore na vašu potrebu za prevodom I overom određenog dokumeta za koji je potreban pečat sudskog tumača za norveški jezik.

Naši sudski prevodioci za norveški jezik Vam stoje na usluzi u kada je potreban:

 

  • prevod sudskog prevodioca za norveški jezik
  • izlazak na teren u slučajevima kada je potrebno prisustvo sudskog prevodioca za norveški jezik, kao i sve ostale oblike usmenog prevođenja
  • overa već prevedenog teksta
  • lektura i korektura teksta koji je na norveškom jeziku


zatim:

  • prevod sa norveškog na srpski jezik
  • prevod sa srpskog na norveški jezik
  • prevod sa norveškog na druge strane jezike
  • prevod sa stranih jezika na norveški jezik