Prevodilac sa norveškog na srpski i sa srpskog na norveški jezik

Svaki prevod je novi proizvod, novi autorski rad, tako da nije svaki prevod isti. Zato se i cene razlikuju od slučaja do slučaja. Ukoliko želite da saznate cenu Vama potrebnog prevoda pošaljite nam upit.

 

Zastava Norveške

Pozovite nas ili nam pošaljite mejl za besplatne konsultacije!
Tu smo za sve potencijalne nedoumice u vezi sa prevođenjem i prevodilačkim uslugama.

U svom timu imamo honorarno zaposlene prevodioce za norveški jezik, tako da uvek možemo brzo odgovoriti kada je u pitanju potreba za hitnim prevodima.

Naši prevodioci za norveški jezik vam stoje na raspolaganju za:

 

  • prevod sa norveškog na srpski jezik
  • prevod sa srpskog na norveški jezik
  • prevod sa norveškog na druge strane jezike
  • prevod sa stranih jezika na norveški jezik

 

Možete nam se obratiti ukoliko vam je potrebna neka od sledećih usluga:

 

  • prevod sudskog tumača za norveški jezik
  • overa već prevedenog teksta
  • lektura i korektura teksta koji je na norveškom jeziku
  • izlazak na teren u slučajevima kada je potrebno prisustvo sudskog prevodioca za norveški jezik, kao i sve ostale oblike usmenog prevođenja.

 

Norveškim jezikom se služi oko 5 miliona stanovnika, a službeni je jezik Norveške države i Nordijskog saveta. Pripada indoevropskoj porodici, a podgrupa je severnogermanskih zapadno-skandinaskih jezika. U pisanju se govornici norveškog jezika služe norveškom latinicom, dok jezik reguliše Norveški jezički komitet.

Norveški jezik ima dve pisane služene varijante – književni jezik, kojim se služi većina Norvežana i predstavlja konzervativnu varijantu, a postoji i novonorveška varijanta. Postoji i konzervativna varijanta novonorveškog koja se naziva visokonorveški jezik, a poznat je i zajednički norveški jezik, kao spoj književnog i novonorveškog jezika, međutim - ova varijanta jezika nije službeno priznata. Postoje različiti i brojni dijalekti ovog jezika, sa velikim razlikama usled geografske razdaljine. Standardni dijalekat postoji, ali se govori samo u Ostlandet-u.