Prevodilac sa španskog na srpski i sa srpskog na španski jezik

Svaki prevod je novi proizvod, novi autorski rad, tako da nije svaki prevod isti. Zato se i cene razlikuju od slučaja do slučaja. Ukoliko želite da saznate cenu Vama potrebnog prevoda pošaljite nam upit.

Španska zastava

 

Španski (español) ili kastiljanski jezik pripada grupi romanskih jezika, i četvrti je po broju govornika u svetu.

Španski je maternji jezik 352 miliona ljudi, a u svetu je više od 500 miliona korisnika ovog melodičnog jezika i time je on, posle kineskog i engleskog, treći najrasprostranjeniji jezik. Španski jezik, kao službeni, koristi se u Evropskoj Uniji, UN-u i brojnim drugim međunarodnim organizacijama. Prema globalnoj statistici, španski je treći najčešće korišćen jezik na internetu.

Osim Španije, govori se i u Hispanoamerici u preko 20 država. Prema poslednjim istraživanjima ovaj jezik ima najveću stopu rasta broja govornika i smatra se da će u dogledno vreme prestići i engleski jezik.

U osnovi, kastiljanski i španski su sinonimi. Sinonim kastiljanski se veže za regiju u kojoj je nastao jezik, tj. Kastilju i stariji je od sinonima španski.

Posle latinskog arapski jezik je imao najveći uticaj na razvoj španskog jezika. Procenjuje se da u modernom španskom oko 4 000 reči potiče iz arapskog jezika koji su u Španiju doneli Mavari sa severa Afrike.

U svom timu imamo prevodioce za španski jezik, tako da uvek možemo da vam pomognemo ukoliko vam je potreban stručan prevod sudskog tumača za španski jezik.

Sve usluge prevoda sa španskog na srpski i sa srpskog na španski možete obaviti u ABC prevodilačkoj agenciji

 

Naši prevodioci za španski jezik vam stoje na usluzi za:

  • prevod sa španskog na srpski jezik
  • prevod sa srpskog na španski jezik
  • prevod sa španskog na druge strane jezike
  • prevod sa stranih jezika na španski jezik.


Možete nas angažovati za sledeće prevodilačke usluge

 

  • overeni prevod sudskog tumača za španski jezik
  • overa već prevedenog teksta
  • lektura i korektura teksta koji je na fšpanskom jeziku
  • izlazak na teren u slučajevima kada je potrebno prisustvo sudskog prevodioca za španski jezik, kao i za sve ostale oblike usmenog prevođenja.

 

Poverenje nam, iz godine u godinu, ukazuju fizička i pravna lica. Među njima ima malih i velikih preduzeća, iz zemlje i inostranstva. Kvalitetan, efikasan, pouzdan i brz  prevodilac sa srpskog na španski najbolja su preporuka ukoliko vam je potrebno prevodjenje sa španskog na srpski ili neki drugi jezik.

 

Za dodatna pitanja o ceni i roku izrade prevoda budite slobodni da nas kontaktirate.