Sudski tumač za slovenački jezik

Svaki prevod je novi proizvod, novi autorski rad, tako da nije svaki prevod isti. Zato se i cene razlikuju od slučaja do slučaja. Ukoliko želite da saznate cenu Vama potrebnog prevoda pošaljite nam upit.

Tražite prevodilačku agenciju od poverenja? Potreban vam je prevodilac za slovenački jezik? Na pravom ste mestu.

Imate nedoumice oko prevoda dokumenata?

KONTAKTIRAJTE NAS - KOD NAS SU KONSULTACIJE BESPLATNE.

 

Prevodilačka agencija ABC prevodi ima iza sebe deset godina iskustva, stotine hiljada prevedenih strana i pozamašan broj zadovoljnih klijenata. Deo naše referentne liste možete pogledati ovde.

 

Prevod sa overom sudskog tumača za slovenački

 

Vršimo profesionalne usluge prevoda sa overom sudskog tumača za slovenački jezik. Sudski tumač za slovenački jezik vrši overu:

 

 • ugovora
 • sertifikata
 • ličnih dokumenta
 • svedočanstva, potvrda, diploma itd.
 • izvoda iz registara
 • ovlašćenja i punomoćja
 • policijskih izveštaja
 • lekarskih nalaza.

 

Za profesionalan i siguran prevod od strane sudskog tumača za slovenački jezik potražite naše kancelarije u Beogradu i Novom Sadu

 

Ukoliko vam je potreban kvalitetan prevod sa overom sudskog tumača za slovenački jezik možete posetiti naše kancelarije koje se nalaze u Beogradu i Novom Sadu. 

 

Naši sudski tumači za slovenački jezik vam stoje na raspolaganju za sledeće prevodilačke usluge:

 

 • prevod sudskog tumača za slovenački jezik
 • izlazak na teren u slučajevima kada je potrebno prisustvo sudskog tumača za slovenački jezik, kao i sve ostale oblike usmenog prevođenja.
 • overa već prevedenog teksta
 • lektura i korektura teksta koji je na slovenačkom jeziku

Možete nam se obratiti ukoliko vam je potreban:

 • prevod sa slovenačkog na srpski jezik
 • prevod sa srpskog na slovenački jezik
 • prevod sa slovenačkog na druge strane jezike
 • prevod sa stranih jezika na slovenački jezik

 

Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju.

 

Kontaktirajte nas jer su sve konsultacije u vezi sa prevodima i prevođenjem besplatne.

Slovenačka zastva mapa Slovenija

 

Slovenački jezik je deo južnoslovenske grupe koja se izdvojila iz indoevropskih slovenskih jezika. Širenje pismenosti i hrišćansktva kod Slovena započeto je 863.godine sa misijom Ćirila i Metodija. Oni su stvorili glagoljicu, prvo slovensko pismo, preveli biblijske knjige i započeli opismenjavanje Slovena. To se smatra početkom staroslovenskog jezika, najstarijeg slovenskog jezika iz kojeg su se izdvojili i ostali jezici iz ove grupe. Glagoljica je u slučaju slovenačkog jezika kasnije zamenjena latinicom.

Prvi dokument na slovenačkom jeziku napisan je oko 1000.godine. Slovenačka država i narod potpadaju pod Austo-Ugarsku vlast, a nakon raspada ovog carstva - stvara se želja za osnivanjem zajedničke države Srba, Hrvata i Slovenaca ( KSHS ). Govorilo se i pisalo jedinstvenim srpsko-hrvatskim jezikom u celoj kraljevini. Međutim, Slovenija je 1991.godine proglasila nezavisnost i od tada kreće razvoj nacionalne kulture i jezika. Danas je slovenački najsličniji jeziku Lužičkih Srba u Nemačkoj, a poslednji pravopis izašao je 2001.godine.

 

Najčešća pitanja

 

Kakve usluge prevoda za slovenački jezik nudi ABC prevodi?

ABC prevodi nudi profesionalne usluge prevoda sa overom sudskog tumača za slovenački jezik, uključujući prevod ugovora, sertifikata, ličnih dokumenata, svedočanstava, diploma, izvoda iz registara, ovlašćenja, punomoćja, policijskih izveštaja i lekarskih nalaza. Pored toga, nudimo usluge izlaska na teren, overu već prevedenog teksta, lekturu i korekturu teksta na slovenačkom jeziku.

 

Gde se nalaze kancelarije ABC prevoda za usluge prevoda sa slovenačkog jezika?

Naše kancelarije se nalaze u Beogradu i Novom Sadu, gde možete dobiti usluge prevoda sa overom sudskog tumača za slovenački jezik. Posetite nas lično ili kontaktirajte putem naše online forme na sajtu za više informacija.

 

Da li ABC prevodi garantuju za sigurnost mojih podataka prilikom prevoda?

Da, u ABC prevodima garantujemo za potpunu sigurnost i poverljivost svih vaših podataka. Naši klijenti mogu biti sigurni da će njihove informacije biti obrađene sa najvećim stepenom profesionalizma i diskrecije.

 

Koliko brzo mogu očekivati prevod sa slovenačkog jezika?

Zahvaljujući našem timu iskusnih prevodilaca i sudskih tumača za slovenački jezik, spremni smo da obavimo prevode u što kraćem vremenskom roku. Precizno vreme zavisi od obima i složenosti dokumentacije, ali se trudimo da udovoljimo svim rokovima koje naši klijenti postave.

 

Kako mogu kontaktirati ABC prevode za besplatne konsultacije?

Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica oko prevoda dokumenata na slovenački jezik, slobodno nas kontaktirajte. Sve konsultacije u vezi sa prevodima i prevođenjem su besplatne, i tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja.

 

Koje vrste dokumenata ABC prevodi najčešće prevodi sa slovenačkog jezika?

Prevodimo širok spektar dokumenata za fizička i pravna lica. Među najčešće prevodene dokumente spadaju:

 

Ugovori: Sve vrste ugovora, uključujući kupoprodajne, zakupne, ugovore o radu i drugo, zahtevaju preciznost i stručnost kako bi se osigurala njihova pravna valjanost nakon prevoda.
 

Sertifikati: Ovo obuhvata rodne listove, venčane listove, diplome, sertifikate o obrazovanju i profesionalne kvalifikacije.

Lična dokumenta: Lične karte, pasoši, vozačke dozvole i slični dokumenti koji su neophodni za međunarodna putovanja, studije ili rad u inostranstvu.
 

Svedočanstva, potvrde, diplome: Obrazovni dokumenti koji se često prevode za potrebe studiranja u inostranstvu ili priznavanja stručnih kvalifikacija.
 

Izvodi iz registara: To uključuje izvode iz matičnih knjiga rođenih, umrlih, venčanih, kao i izvode iz poslovnih registara i slično.
 

Ovlašćenja i punomoćja: Dokumenti koji ovlašćuju pojedince da postupaju u ime drugih u pravnim i finansijskim transakcijama.
 

Policijski izveštaji: Ovi dokumenti su često potrebni za procese imigracije, zapošljavanja u inostranstvu ili pravne postupke.
 

Lekarski nalazi: Medicinski izveštaji i nalazi koji su neophodni za lečenje u inostranstvu, međunarodna putovanja, ili za pravne slučajeve koji uključuju medicinska pitanja.