Sudski tumač za bugarski jezik

Svaki prevod je novi proizvod, novi autorski rad, tako da nije svaki prevod isti. Zato se i cene razlikuju od slučaja do slučaja. Ukoliko želite da saznate cenu Vama potrebnog prevoda pošaljite nam upit.

 

Istorija bugarskog jezika

 

Bugarski jezik je deo južnoslovenske grupe, a najsrodniji je sa makedonskim jezikom, sa kojim deli i jednu jezičku posebnost  ova dva jezika jedini su slovenski jezici koji imaju članove uz imenice. U govornom obliku, bugarski jezik je sačuvao veliki broj staroslovenskih reči, a razvijao se kroz tri etape – stari, srednji i moderni bugarski jezik. Moderni bugarski jezik baziran je na istočnom i zapadnom dijalektu, potiče iz XV veka, ali je tek u XIX veku dobio sadašnji oblik.

Bugarski jezik i država jedni su od najstarijih evropskih tekovina. Savremeni jezik je pretrpeo određene izmene usled uticaja zapadnih, a posebno engleskog jezika, a na razvoj jezika je ranije uticao latinski, grčki I turski jezik usled različitih osvajačkih podviga I napada. Tek kada se razvio sadašnji oblik bugarskog jezika, započet je I razvoj literature. Poslednja reforma jezika zabeležena je 1945.godine. Bugarska je 2007.godine pristupila Evropskoj Uniji, te ovaj jezik postaje jedan od njenih zvaničnih jezika.

U svom timu imamo honorarno zaposlene sudske tumače za bugarski jezik, koji su u svakom momentu spremni da odgovore na vašu potrebu za prevodom i overom određenog dokumeta za koji je potreban pečat sudskog tumača za bugarski jezik.

Naši sudski prevodioci za bugarski jezik Vam stoje na usluzi u kada je potreban:

 

  • prevod sudskog prevodioca za bugarski jezik
  • izlazak na teren u slučajevima kada je potrebno prisustvo sudskog prevodioca za bugarski jezik, kao i sve ostale oblike usmenog prevođenja
  • overa već prevedenog teksta
  • lektura i korektura teksta koji je na bugarskom jeziku


zatim:

  • prevod sa bugarskog na srpski jezik
  • prevod sa srpskog na bugarski jezik
  • prevod sa bugarskog na druge strane jezike
  • prevod sa stranih jezika na bugarski jezik