Prevodilac sa kineskog na srpski i sa srpskog na kineski jezik

Svaki prevod je novi proizvod, novi autorski rad, tako da nije svaki prevod isti. Zato se i cene razlikuju od slučaja do slučaja. Ukoliko želite da saznate cenu Vama potrebnog prevoda pošaljite nam upit.

 

Kineska slova

 

Potreban Vam je prevod bez overe?


Za sve nedoumice nas možete pozvati, poslati mejl ili nas posetiti lično - konsultacije, kao i procena broja strana su besplatne.

 

Kineski jezik pripada sino-tibetanskoj porodici jezika. Trenutno njime govori oko 1,1 millijarda ljudi, a od tog broja oko 900 miliona su izvorni govornici.

 

Ne može se pouzdano reći kada je nastalo kinesko pismo. Naučnici se u osnovi slažu da postoje tri faze njegovog formiranja. Kinesko pismo se nikad nije razvilo u čisto fonetsko, alfabetsko pismo, baš zbog jake piktografske osnove i strukture poteza kineskih karaktera.

 

U ispisu kineskih karaktera najmanji elementi ili grafemi su potezi četkice. Postoji osam osnovnih poteza koji se moraju poštovati kako bi karakteri bili pravilno napisani.

 

U savremenom kineskom jeziku dijalekti čine jednu veoma složenu celinu. Smatra se da kineski jezik ima oko 240 dijalekata, koji se mogu podeliti u pet grupa, i to na osnovu oblasti: Hunan, Ćiangsi, Šansi, Sjamen i Fačou. Mandarinski jezik može da se odnosi na dva koncepta. Prvi je standardi mandarinski jezik (putonghua) - dijalekat kojim se govori u Pekingu. On je zvanični jezik Narodne Republike Kine, Tajvana i Hongkonga, i njime se služi oko 75% kineskog stanovništva. Drugo znače mandarinskog jezika se odnosi na sve dijalekte koji se govore u severnoj i jugozapadnoj Kini. Bogatstvo i različitost među kineskim dijalektima učinilo je da pismo (koje je isto za sve) i standardna forma kineskog jezika, ,,putonghua’’, postanu izuzetno važni u obrazovanju i sporazumevanju Kineza.

 

Zanimljivo je da su Kinezi u pojedinim periodima koristili i do 60 000 karaktera, a deca za šest godina školovanja nauče oko 2 000 znakova, što je dovoljno za čitanje novina. Od 1955. godine kinesko pismo počinje da se piše vertikalno, sleva-nadesno.

 

 

U svom timu imamo honorarno zaposlene prevodioce za kineski jezik, tako da uvek možemo brzo odgovoriti na vaš zahtev za hitnim prevodima.

Naši prevodioci za kineski jezik vam stoje na usluzi za:

  • prevod sa kineskog na srpski jezik
  • prevod sa srpskog na kineski jezik
  • prevod sa kineskog na druge strane jezike
  • prevod sa stranih jezika na kineski jezik


Možete nam se obratiti ukoliko vam je potrebna neka od sledećih usluga:

 

  • prevod sudskog tumača za kineski jezik
  • overa već prevedenog teksta
  • lektura i korektura teksta koji je na kineskom jeziku
  • izlazak na teren u slučajevima kada je potrebno prisustvo sudskog prevodioca za kineski jezik, kao i svi ostali oblici usmenog prevođenja.