Sudski tumač za makedonski jezik

Svaki prevod je novi proizvod, novi autorski rad, tako da nije svaki prevod isti. Zato se i cene razlikuju od slučaja do slučaja. Ukoliko želite da saznate cenu Vama potrebnog prevoda pošaljite nam upit.

 

makedonska zastava

 

Makedonski jezik je jedan od južno-slovenskih jezika koji se najkasnije razvio iz staroslovenskog jezika. Iako je makedonski jezik službeni jezik Makedonije još od 1945.godine, Makedonija kao država se izborila za svoju nezavisnost tek 1991.godine kada je makedonski postao i zvanični službeni jezik ove države. Standardni makedonski zasnovan je na temelju centralno - zapadnih dijalekata.

Prva makedonska zajednica osnovana je još 581.godine, međutim ubrzo su pali pod vizantijsku vlast. U IX veku, Makedonija je bila pod bugarskom vlašću, a tada je narod primio hrišćansku religiju. Makedonija je kasnije imala uticaj na stvaranje i širenje pismenosti među Slovenima, a lokalni makedonski dijalekat Soluna bio je temelj staroslovenskog jezika. Makedonsko ćirilično pismo stvorili su Klement i Naum, učenici Ćirila i Metodija, došavši u Ohrid. Oni su osnovali i Sveslavensko sveučilište, kasnije temelj pravoslavlja. Kada je stvorena Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca, teritorija današnje Makedonije je bila u sklopu ove zajednice, a makedonski se smatrao južnim dijalektom srpskog jezika. Bugarska i danas ne priznaje makedonski kao poseban jezik, već ga smatra drugom varijantom svog jezika.

U svom timu imamo stalno zaposlene sudske tumače za makedonski jezik, koji su u svakom momentu spremni da odgovore na vašu potrebu za prevodom i overom određenog dokumeta za koji je potreban pečat sudskog tumača za makedonski jezik.

Naši sudski tumači za makedonski jezik Vam stoje na usluzi u kada je potreban:

 

  • prevod sudskog tumača za makedonski jezik
  • izlazak na teren u slučajevima kada je potrebno prisustvo sudskog tumača za makedonski jezik, kao i sve ostale oblike usmenog prevođenja.
  • overa već prevedenog teksta
  • lektura i korektura teksta koji je na makedonskom jeziku


zatim:

  • prevod sa makedonskog na srpski jezik
  • prevod sa srpskog na makedonski jezik
  • prevod sa makedonskogna druge strane jezike
  • prevod sa stranih jezika na makedonski jezik