Pismeno prevođenje - poljski jezik

Svaki prevod je novi proizvod, novi autorski rad, tako da nije svaki prevod isti. Zato se i cene razlikuju od slučaja do slučaja. Ukoliko želite da saznate cenu Vama potrebnog prevoda pošaljite nam upit.

 

Zastva poljske

 

Poljski jezik pripada zapadnoslovenskoj grupi slovenskih jezika u okviru indoevropske porodice jezika. Poljski je službeni jezik Republike Poljske i jedan je od zvaničnih jezika Evropske unije, a priznat je i kao jezik manjinskih naroda u Slovačkoj, Češkoj, Rumuniji i Ukrajini. Zajednice poljskih govornika postoje i u Argentini, Australiji, Nemačkoj, Belorusiji, Litvaniji, Americi, Rusiji, Velikoj Britaniji i u mnogim drugim zemljama.

 

Ukupno oko 50 miliona ljudi govori poljski jezik. Po broju govornika u svetu nalazi se na 22. mestu. Među slovenskim jezicima nalazi se na drugom mestu po broju govornika i rasprostranjenosti, odmah iza ruskog. Poljski jezik se piše latinicom.

 

Sa formiranjem poljske države u 10. veku počeo je da se javlja i poljski jezik. Za njegov razvoj izuzetno važnu ulogu imalo je i hrišćanstvo, preko koga Poljska usvaja latinski alfabet. Usled jakog političkog, kulturnog i vojnog uticaja Poljsko-litvanske unije u periodu od 16. do 18. veka, poljski jezik je u centralnoj Evropi i pojedinim delovima istočne Evrope bio lingva franka.


U svom timu imamo honorarno zaposlene prevodioce za poljski jezik, tako da uvek možemo brzo odgovoriti kada je u pitanju potreba za hitnim prevodima.

Naši prevodioci za poljski jezik vam stoje na raspolaganju za:

 

  • prevod sa poljskog na srpski jezik
  • prevod sa srpskog na poljski jezik
  • prevod sa poljskog na druge strane jezike
  • prevod sa stranih jezika na poljski jezik;


Možete nam se obratiti ukoliko vam je potrebna neka od sledećih prevodilačkih usluga:

 

  • prevod sudskog prevodioca za poljski jezik
  • overa već prevedenog teksta
  • lektura i korektura teksta koji je na poljskom jeziku
  • izlazak na teren u slučajevima kada je potrebno prisustvo sudskog prevodioca za poljski jezik, kao i sve ostale oblike usmenog prevođenja.