Pismeno prevođenje - portugalski jezik

Svaki prevod je novi proizvod, novi autorski rad, tako da nije svaki prevod isti. Zato se i cene razlikuju od slučaja do slučaja. Ukoliko želite da saznate cenu Vama potrebnog prevoda pošaljite nam upit.
 

Reči na portugalskom

 

Portugalski jezik pripada indoevropskoj italskoj porodici jezika, a podgrupi galo-romanskih jezika. Osim što je službeni jezik Portugalije, Angole, Brazila, Zelenortskih ostrva, Istočnog Timora, Makaua, Gvineje Bisaoa, Mozambika, Svetog Tome i Principa, govori se i u Namibiji, Andori, Luksemburgu, Švajcarskoj, Indiji, Južnoafričkoj Republici... Takođe, jedan je od službenih jezika Evropske Unije, organizacije američkih država, Unasur-a i Latinske unije. Ima preko 200 miliona govornika čiji je ovo maternji jezik, te se svrstava u jedne od najbrojnijih jezika sveta. To je iz razloga što je Portugalija bila jedna od najvećih kolonijalnih sila XV I XVI veka.

 

Iako sličan sa španskim, između ova dva jezika postoje značajne razlike u izgovoru. Portugalski ima dve osnovne varijante - brazilski portugalski i evropski ili luzitanski portugalski. Pismo kojim se služe govornici portugalskog je portugalski latinični alfabet, a za razvoj i regulisanje jezika zadužen je Međunarodni institut za portugalski jezik. 

 

U svom timu imamo honorarno zaposlene prevodioce za portugalski jezik, tako da uvek možemo brzo odgovoriti kada je u pitanju potreba za hitnim prevodima.

 

Naši prevodioci za portugalski jezik vam stoje na raspolaganju za:


  • prevod sa portugalskog na srpski jezik
  • prevod sa srpskog na portugalski jezik
  • prevod sa portugalskog na druge strane jezike
  • prevod sa stranih jezika na portugalski jezik
 
Možete nam se obratiti ukoliko vam je potrebna neka od sledećih usluga:
 
  • prevod sudskog prevodioca za portugalski jezik
  • overa već prevedenog teksta
  • lektura i korektura teksta koji je na portugalskom jeziku
  • izlazak na teren u slučajevima kada je potrebno prisustvo sudskog prevodioca za portugalski jezik, kao i sve ostale oblike usmenog prevođenja.