Sudski tumač za ukrajinski jezik

Svaki prevod je novi proizvod, novi autorski rad, tako da nije svaki prevod isti. Zato se i cene razlikuju od slučaja do slučaja. Ukoliko želite da saznate cenu Vama potrebnog prevoda pošaljite nam upit.

 

Ukrajinska zastava

 

Ukrajinski jezik spada u istočnoslovensku grupu, vodi poreklo iz staroruskog, a razvijao se od proto-istočnoslovenskog jezika, kojim se govorilo u Kijenskoj Rusiji od X-XIII veka. Kao književni jezik, prošao je kroz dve faze razvoja - od XIV do XVIII veka poznat je staroukrajinski, a od druge polovine XVIII veka počinje savremeni književni oblik, usled sve većeg uticaja i jačanja nacionalnog identiteta ukrajinskog naroda. Postoje tri dijalekatska oblika ukrajinskog jezika - jugozapadni, jugoistočni i severni oblik, od kojih se svaki deli na različite varijante izgovora, a veći deo stanovništva upotrebljava jugozapadno narečje.

Iako je ukrajinski jezik klasifikovan i kao arhaični jezik, a jedno vreme je bio čak i zabranjen od strane Rusije, usled očuvanja tradicije ukrajinskog naroda - opstala je I upotreba ovog jezika. Najveća karakteristika ukrajinskog jezika je spoj dijalekata, folklora i kolokvijalih elemenata sa staroruskim književnim jezikom. Pojedina istraživanja ga danas smeštaju u drugi najlepši jezik na svetu prema melodičnosti.

U svom timu imamo honorarno zaposlene sudske tumače za ukrajinski jezik, koji su u svakom momentu spremni da odgovore na vašu potrebu za prevodom i overom određenog dokumeta za koji je potreban pečat sudskog tumača za ukrajinski jezik.

Naši sudski prevodioci za ukrajinski jezik Vam stoje na usluzi u kada je potreban:

 

  • prevod sudskog prevodioca za ukrajinski jezik
  • izlazak na teren u slučajevima kada je potrebno prisustvo sudskog prevodioca za ukrajinski jezik, kao i sve ostale oblike usmenog prevođenja
  • overa već prevedenog teksta
  • lektura i korektura teksta koji je na ukrajinskom jeziku

 

zatim:

  • prevod sa ukrajinskog na srpski jezik
  • prevod sa srpskog na ukrajinski jezik
  • prevod sa ukrajinskog na druge strane jezike
  • prevod sa stranih jezika na ukrajinski jezik